Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Elkann tvrdí, že Arrivabeneho nevyhodili

Elkann tvrdí, že Arrivabeneho nevyhodili

Camilleri zůstane ve funkci

Poprask kolem odchodu Maurizia Arrivabeneho z čela Scuderie Ferrari neutichá. Hlavně v Itálii. Věc došla tak daleko, že prezident Ferrari John Elkann považoval za nutné zveřejnit v dnešním vydání listu Gazetta dello Sport otevřený dopis na toto téma.

S velkým překvapením jsem si přečetl věty, které mně byly v této souvislosti přiřčeny, ale jež jsem nikdy nevyslovil a ani neodpovídají mým názorům,“ ohradil se Elkann.

Zdůraznil, že Arrivabene nebyl vyhozen, ale šlo o výsledek „vzájemné dohody“. „Povolání Mattia Binotta na post šéfa Scuderie Ferrari nepředstavuje žádný zásadní zvrat a není důsledkem zásadních rozporů v týmu. Mattiova práce, do níž se právě pouští, bude vycházet z toho, kam jsme v uplynulých letech směřovali. Nejde o přelom, ale o pokračování dlouhodobého vývoje,“ uvedl. 

John Elkann se ohradil proti překrucování svých výroků

Současně dementoval zvěsti, že by kancelář měl vyklidit i generální ředitel Louis Camilleri, a to ve prospěch navrátilce od Lamborghini Stefana Domenicaliho: „Jsem pevně rozhodnut zaměřit se na udržení stability a koncentrace. To se týká také Louise Camilleriho.