Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Dohodly se McLaren a Coca Cola na velké smlouvě?

Dohodly se McLaren a Coca Cola na velké smlouvě?

Fotografie nebyla z Facebooku vymazána dostatečně rychle

McLaren nejspíš nechtěně ukázal příliš ze svého vozu pro příští sezonu, pokud to tedy nebyl záměr. Nejedná se o nic, co by zajímalo inženýry konkurenčních týmů, ale o Coca-Colu. Její logo je evidentně umístěno na zadním křídle, a to je místo jen pro velké sponzory. Takže to vypadá, že McLaren bude sponzorovat jedna z nejznámějších značek na světě.

Obrázek byl zveřejněn na oficiálním účtu McLarenu na sociální síti Facebook a měl fanouškům připomenout, že nový vůz uvidí v plné kráse 14. února, na Valentýna. Spojení není tak velkým překvapením, americká značka slazených nealkoholických nápojů měla své logo na papájově oranžovém voze již v závěru minulé sezony, ale zabíralo mnohem méně prestižní místo. Odhaduje se, že za prostor na zadním křídle musí sponzor ve F1 zaplatit 10 až 18 milionů dolarů.

Jinak by na tom nebylo nic tak zvláštního, ale fotografii nyní už na Facebooku nenajdete, byla promptně vymazána. Nezdá se pravděpodobné, že by se logo na obrázek dostalo omylem a McLaren si může i cíleně pohrávat se zvědavostí fanoušků. Na druhé straně je také dost dobře možné, že obrázek byl určen k nalákání fanoušků, ale až o pár týdnů později a někomu se popletly obrázky a data. Do představení vozu přece jen zbývá ještě téměř celý měsíc. Že by důvod k dalším personálním změnám?!