Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

HWA bude spolupracovat s Ardenem

HWA bude spolupracovat s Ardenem

První krok ke zrodu juniorky Mercedesu?

Ardenu loňská sezona ve F2 hrubě nevyšla. Tým sice díky Maximilianu Güntherovi slavil vítězství v Silverstone, to ale bylo všechno. V hodnocení stájí skončil Arden předposlední, když porazil pouze existenčními starostmi stíhaný Trident.

Není proto divu, že německý pilot i jeho japonský kolega Nirej Fukuzumi neprojevili zájem v jeho barvách nadále pokračovat a noví zájemci o kokpit se nijak nehrnuli. Druhdy slavná ekipa upadla do vážné krize.

Nyní se přece jen zjevuje příslovečné světlo na konci tunelu. O spolupráci s Arden International má totiž zájem německá organizace HWA. Její majitel Hans-Werner Aufrecht rozšířil svoje aktivity i do otevřených vozů a F2 nebude v tomto směru výjimkou.

Jediný úspěch pro Arden loni zaznamenal Maximilian Günther

Z kooperace s Ardenem máme radost. Děláme tím další důležitý krok vpřed,“ uvedl sportovní ředitel HWA Ulrich Fritz. „F2 je platforma, s jejíž pomocí se toho můžeme hodně naučit a současně v ní uplatnit naše vlastní poznatky.

HWA přinese do našeho programu množství cenného know-how a odborných znalostí,“ konstatoval šéf Ardenu Garry Horner, což není nikdo jiný, než tatínek principála Red Bullu ve F1.

Média nyní propírají otázku, zda jde o první krok k vytvoření juniorky Mercedesu, s nímž je HWA úzce provázán, ve formuli 2.