Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hülkenberg by v lepším voze okamžitě vyhrával

Hülkenberg by v lepším voze okamžitě vyhrával

Sainz se hodně naučil od jednoho z nejtalentovanějších v poli

Nepochybně je to od Carlose Sainze alespoň částečně přihřívání vlastní polívčičky, když vychvaluje jezdecké schopnosti bývalého týmového kolegy, se kterým dokázal celkem obstojně držet tempo. O co lepší je Hülkenberg, v o to lepším světle můžeme nahlížet na minulou sezonu v podání samotného Sainze. I přesto je ale fajn přečíst si chválu i na někoho jiného, ​​než na jezdce tří předních týmů.

"Už když jsem přišel do Renaultu (v druhé části roku 2017), byl velmi silný. Ještě jsem se nesetkal s nikým, kdo by ve středu pole podával takové výkony," říká Sainz o Hülkenbergovi. "Pro mě neexistuje žádná pochybnost o tom, že kdyby mu někdo dal vůz Mercedesu, Ferrari nebo Red Bullu, okamžitě by začal vyhrávat závody. Ale bohužel, nikdo zvenčí to nemůže vidět, nedá se to vypočítat, taková je formule 1. Od málokoho jsem se naučil tolik, jako od Nika a tyto zkušenosti jistě využiji v McLarenu. Zkušenosti nasbírané vedle jednoho z nejtalentovanějších jezdců současnosti."

Sainzův přestup musí mít zvláštní příchuť, McLaren a Renault jsou týmy s ambicí dotáhnout se na současnou špičku. Španěl svému bývalému týmu, v jistém smyslu, drží palce.

"Doufám, že se jim bude dařit, protože pracují na zlepšení motoru a ten motor pak půjde i do vozu McLarenu a pomůže nám. Poznal jsem tam mnoho správných lidí, jako je Nick Chester, špička ve svém oboru, kteří strašně moc chtějí vrátit Renault mezi vítězné týmy," je přesvědčen Sainz.