Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Mexiko se distancovalo od prohlášení promotérů VC

Mexiko se distancovalo od prohlášení promotérů VC

Text se vůbec neměl dostat na veřejnost

Sotva se do světa rozletělo komuniké ze schůzky asociace promotérů VC F1 (FOPA), byla jejich dosud jednotná fronta narušena. „Zrádcem“ se stal zástupce Mexika.

Ten totiž prohlásil, že se pondělní schůzky vůbec nezúčastnil a s obsahem zveřejněného memoranda naprosto nesouhlasí: „Oceňujeme práci nových vlastníků F1, kteří se ze všech sil snaží vyjít vstříc požadavkům a návrhům pořadatelů i fanoušků. Věnují jim maximální pozornost a úzce s nimi spolupracují.“ Tomu se říká dostat ránu dýkou do zad… 

Chasemu Careymu prohlášení promotérů přidělalo vrásky

A kritika se šíří. Na setkání se údajně dohodlo, že text zůstane interním dokumentem, určeným pouze lídrům Liberty Media. Nicméně byl obratem zveřejněn. Vyvolal spoustu zlé krve. Podstatně totiž ztížil vyjednávací pozici těch, kteří, jako Mexiko, potřebují prodloužit licenční smlouvu.

Mnozí obviňují šéfa FOPA a VC Velké Británie Stuarta Pringlea, že si ohřívá vlastní polívčičku a jde mu jen o prospěch Silverstone. Je tudíž možné, že svůj podpis odvolají další.

Bernie Ecclestone se hodlá vrátit na scénu v roli zprostředkovatele

V souvislosti se soubojem britských organizátorů s Liberty Media stojí za pozornost informace, že o roli zprostředkovatele se uchází sám Bernie Ecclestone. „Když někdo dojde k názoru, že je moje pomoc potřebná, rád přiložím ruku k dílu,“ vyjádřil se osmaosmdesátiletý byznysmen pro list Daily Mail. „Nechci totiž jen bezmocně přihlížet, jak se psi rvou o moje dědictví.“ Zda s ním po tomto vyjádření bude chtít Chase Carey vyjednávat, je ovšem nanejvýš sporné.