Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Concorde podepsaly všechny týmy

Concorde podepsaly všechny týmy

Haas zůstává v šampionátu

Další důležitý krok, pojišťující budoucnost MS F1, byl učiněn. Všechny týmy podepsaly novou dohodu Concorde, která bude mít platnost až do roku 2025. Stihly to do včerejší půlnoci, takže si pojistily i finanční bonus.

Kromě nespokojeného Mercedesu se spekulovalo také o Haasu, u něhož někteří předpokládali zaječí úmysly. Americká stáj však, navzdory své nevalné současné situaci, v šampionátu zůstává. Obsahy smluv s jednotlivými soutěžícími jsou obchodním tajemstvím, má se nicméně za jisté, že došlo k zásadní změně ve sféře sekundární distribuce příjmů F1.

 

Chase Carey si může oddechnout. Nekonečné handrkování dotáhl k úspěšnému závěru. Foto: F1

 

Všichni fanoušci touží po napínavých závodech, soubojích kolo na kolo a pódiových šancích pro každého. Přijatá dohoda Concorde se spolu s upravenými předpisy stane opěrným bodem k naplnění tohoto cíle. Dosáhneme toho jen spravedlivějším rozdělováním prostředků a snižováním rozdílů mezi jednotlivými vozy na trati,“ prohlásil šéf F1 Chase Carey.

Začínáme další kapitolu naší historie,“ uvedl prezident FIA Jean Todt. „Jsem hrdý na to, že vlastníci F1 postupovali v uplynulých měsících v souladu s nejlepším zájmem formule 1 a jejích příznivců.

Zdroj: F1, úvodní foto: Mercedes