Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Racing Point si změnil název, ne lakování

Racing Point si změnil název, ne lakování

Jenom růžová to musí být

A máme tu další přejmenovaný tým. Také Racing Point přijal do svého označení titulárního sponzora. Takže od nynějška se budeme setkávat se SportPesa Racing Point F1 Teamem, nazvaným podle sázkové kanceláře se sídlem v africké Keni.

Prezentace znovuzrozeného týmu dala alespoň trochu vzpomenout na velkolepá galashow let již dávno minulých. Ve výstavní hale v Torontu se shromáždilo na pět set hostů, kteří na pódiu nejprve uvítali populárního komentátora Sky Sportu Davida Crofta. Ten zevrubně vyzpovídal šéfa stáje Otmara Szafnauera a technického ředitele Andyho Greena a potom pozval na scénu oba jezdce Lanceho Strolla a Sergia Péreze. Ti se také ujali stahování plachty z monopostu. 

Plachtu z vozu stáhli Sergio Pérez a Lance Stroll

Objevilo se auto v barvách, na které jsme si již zvykli. Opět udeří do očí mnohými vysmívaná „pink“ – partner BWT zůstal na palubě. „Růžová se postupně stala pro nás ikonickou,“ prohlásil zjevně v dobré náladě se nacházející Szafnauer. Přibyly však modré plochy, mající vztah k logu SportPesa.

Oproti loňsku se změnilo jen pár věcí. Na Estebana Ocona nezbylo místo a jeho nástupce Stroll to bude mít sakra těžké, aby zavřel ústa kritikům, vidícím v něm protekční děcko. Vozy bude dát pohánět osvědčený motor Mercedes, který by je měl dovézt ke kýženému čtvrtému místu v Poháru konstruktérů. Nejdůležitější však je, že po obrovské a stále se prohlubující krizi je pokladna zase konečně plná.