Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Williams nemohl ukázat nový vůz

Williams nemohl ukázat nový vůz

Stihne začátek zimních testů?

Také jste byli nepříjemně překvapeni, když fotografie z odhalení Williamsu ukázaly pouze loňský vůz přelakovaný do nových barev? Zveřejněné video nás nechalo nakouknout i na nový vůz, ten ale také nebyl reálný.

Skutečnost je taková, že Williams ještě nový vůz nemá, proto i filmovací den absolvuje s loňským. Na propagačních materiálech tak bude ROK-iT ukazovat FW41, zatímco pro FW42 bude první den zimních testů i prvním kontaktem s asfaltem. Pokud to tedy tým z Grove stihne.

"Nikoho by nemělo překvapit, že jsme v zimě měli extrémně agresivní vývojový program. Proto jsme se také rozhodli, že o víkendu na filmovací den nepoužijeme nový vůz. Továrna takto bude moci lépe využít veškerý čas zbývající do prvního dne testů v Barceloně, což bude 18. únor." řekla Claiere Williamsová.

V zákulisí se ale šeptá, že jako Renault, tak i Williams jsou absolutně na hraně a druhý jmenovaný je blízko k tomu, aby do Barcelony nedorazil včas. Někdo z FIA měl údajně polským médiím, detailně sledujícím návrat Roberta Kubici, říct: "Nemám dobré zprávy. Williams se velmi opozdil s konstrukcí nového vozu."

Připomeňme, že týmy mají pouze osm testovacích dní na to, aby se připravily na start sezony a boje o první body.