Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

McLaren doplnil oranžovou papáju modrými křídly

McLaren doplnil oranžovou papáju modrými křídly

Ve Wokingu se představil monopost MCL34

McLaren se ve čtvrtek odpoledne přidal k týmům, které již představily své monoposty. 34 vybraných zaměstnanců v sídle týmu symbolicky sejmulo plentu a ukázalo vůz pro sezonu 2019.

Koncepčně nové pojetí vozu McLaren MCL34, který pohání motor Renault E-Tech 1919, má položit základy pro následný vývoj během celé sezony 2019. MCL34 pokračuje v ikonickém oranžovém lakování zvaném papája, které McLaren použil, už když Bruce McLaren v roce 1966 poprvé nastoupil na závodní rošt. Oranžová je nyní doplněna o modré prvky zádě vozu a obou křídel.

Na voze jsou rovněž noví sponzoři – Estrella Galicia (nealkoholické pivo), Huski Chocolate (čokoládové nápoje) a Better Tomorow, což je marketingový slogan tabákového koncernu BAT.

MCL34 je výsledkem obrovského množství tvrdé práce a oddanosti lidí v týmu," konstatoval výkonný ředitel McLarenu Zak Brown. „Máme zcela novou jezdeckou dvojici, která společně reprezentuje novou generaci formulového talentu a která je integrální součástí týmu i kolektivního úsilí McLarenu postupovat vpřed."

Už teď se velmi těším na testy a nemohu se dočkat závodění v barvách McLarenu," přidal pár slov Carlos Sainz. „Vím, že v průběhu zimy každý v továrně velmi tvrdě pracoval a myslím si, že tým odvedl fantastickou práci i po stránce finálního lakování." Španěl prozradil, že do zimní přípravy investoval velké množství úsilí: "Měl jsem nové tréninkové metody, novou dietu, velmi specifické hodiny na simulátoru a s inženýry jsem trávil dodatečný čas proto, abych některé aspekty auta přizpůsobil svým preferencím. Od té doby, co jsem se přestěhoval do Velké Británie, se stal z továrny můj druhý domov."

Už se nemohu dočkat toho, jak během testů zasednu za volant," řekl Lando Norris. „V průběhu zimy jsem tvrdě pracoval na tom, abych zvládl vstup do F1. Často jsem byl s lidmi z týmu v továrně a před sezonou 2019 jsem se toho snažil co nejvíce naučit. MCL34 vypadá skvěle."

 

Představení vozu McLaren MCL34
Představení vozu McLaren MCL34
Představení vozu McLaren MCL34