Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Williams nepojede ani v úterý

Williams nepojede ani v úterý

Snad ve středu…

Jedna nepříjemná zpráva od Williamsu střídá druhou. Včera Claire Williamsová potvrdila drb, že tým z Grove se zpozdil s konstrukcí nového vozu a na trať se dostane až v úterý. Dnes ale musela toto tvrzení zkorigovat.

"Je velmi pravděpodobné, že zítra nebudeme v situaci, že bychom mohli vyjet na trať. Přinejlepším ve středu," přiznala zástupkyně šéfa týmu. "Samozřejmě jsme tím extrémně zklamaní, ale bohužel je to tak. FW42 dostaneme na trať tak rychle, jak jen to bude možné."

Dva dny, to se nezdá být mnoho, jenže při předsezonním testování striktně omezeném na osm dní Williams již nyní ztratil 25 % času. Na tento rok se přitom vyvíjely zcela nové vozy, takže inženýři, aerodynamici a další členové týmu by data z testovacích kilometrů potřebovali jako sůl. O to více, že na rozdíl od konkurence s novým vozem nemohli absolvovat „filmovací den“. Zbývá pouze doufat, že Williams nepřijde o velkou část středy a určitě bude jezdit ve čtvrtek. V opačném případě by data k analyzování neměl až do úterý příštího týdne, kdy začne druhá polovina zimních testů.

Zajímavé bude sledovat i to, jak si nyní testovací dny rozdělí jezdci. George Russell je úplný nováček, zatímco Robert Kubica se vrací po osmi letech, takže oba by chtěli sedět za volantem co nejvíce. Jeden den, nebo dvakrát jeho polovinu, ale měl podle plánu odjet i testovací jezdec Nicholas Latifi, s jehož vyřazením by mohli mít problém jeho sponzoři.