Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Do června musí být rozhodnuto o technických předpisech

Do června musí být rozhodnuto o technických předpisech

Carey: Aktivně jednáme se všemi týmy

Času je málo a voda stoupá. O nových technických předpisech, spravedlivějším rozdělování zisků a rozpočtovém stropu se už proneslo mnoho vznešených slov, jenže skutek utek. Dohoda všech zainteresovaných stran je stále v nedohlednu.

Podle šéfa Liberty Media Chaseho Careyho na ní přitom zbývá jen zoufale málo prostoru – pouze do června. To není nějaká jím svévolně zvolená lhůta, ale nutnost. Pokud totiž hodlá mít F1 pro rok 2021 nová technická pravidla, musí to stihnout do tohoto termínu. Zavazuje ji k tomu sportovní řád FIA. A přes ten vlak nejede. 

Chase Carey ví, že čas pomalu dochází

Jsou zde určité skutečnosti, která nás vedou k tomu, věci vyjasnit do června,“ vyjádřil se s nemalou dávkou opatrnosti Carey. „Chápeme, že mnoho subjektů chce znát konečné rozhodnutí co nejdříve, ale potřebujeme ještě nějaký čas na to, abychom se ubezpečili, že jsme s našimi partnery došli k úplné shodě. Tento týden jsme absolvovali řadu schůzek se zástupci týmů. V tom jsme skutečně aktivní. I pro nás je důležité získat co nejdříve v těchto záležitostech jistotu.“

Zda však došlo k nějakému pokroku v jednáních, boss F1 nesdělil.