Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Todta štvou reptalové, co pořád kritizují

Todta štvou reptalové, co pořád kritizují

Mohou za to i média

Na ženevském autosalonu předstoupil před přítomné žurnalisty také prezident FIA Jean Todt (a spolu s ním i šéf F1 Chase Carey). Nejvyššího představitele automobilové federace ovšem nikterak nenadchly pochybovačné dotazy, týkající se změn ve F1 pro letošní rok.

Podle něj je spousta reptalů, kteří účinnost úprav aerodynamiky relativizují nebo dokonce mluví o vyhazování peněz. „Místo toho, aby byli pozitivní a pomohli nám vytvořit ten nejlepší produkt, pořád jen hledají nějaké nedostatky. Je to bezesporu škoda, ale je to i vina médií, jak to prezentují,“ postěžoval si. Mimochodem, že jste něco podobného už v životě od různých potentátů mockrát slyšeli?

Jak se osvědčí úpravy aerodynamiky, se ukáže až v Melbourne

Podle Todta je všechno vynikající – nová auta, týmy, výsledky barcelonských testů. „Jsem skutečně napjatý, jak se to vyvine,“ svěřil se. K tomu, aby jmenoval svého favorita, se pochopitelně, i vzhledem ke své funkci, nedal dotlačit. „V tomto ohledu jsem velmi opatrný. Nevíme, kolik benzinu vezlo a jaké mělo přesné nastavení,“ odrazil přímou otázku na šance auta jeho srdci jistě stále milé Scuderie Ferrari.