Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Barrichello vyjede až do kvalifkace

Barrichello vyjede až do kvalifkace

Ferrari tak šetří prozatimně opravenou převodovku.

Tým Ferrari byl donucen poslat z Maranella novou převodovku. Nové Ferrari F2005 Rubense Barrichella totiž v pátek v Bahrajnu postihly technické problémy.

Italská stáj nasadila nový monopost o dva závody dříve, než se původně očekávalo. Důvodem byla dominance Renaultu v prvních dvou závodech letošní sezóny.

Nové auto bylo sice během posledního měsíce intenzivně testováno, ale to nezabránilo poruše Brazilcova monopostu. I když byl tým schopen závadu opravit, rozhodl se raději pro instalaci nové převodovky letecky dopravené z továrny..

Ferrari má v Bahrajnu samozřejmě i náhradní auto, jedná se však o loňskou specifikaci F2004M. Konečné rozhodnutí týmu tak znamená, že Barrichello neabsolvuje ani jeden sobotní trénink a s prozatímně opravenou převodovkou vyjede do sobotní kvalifikace. K výměně převodovky by pak mělo dojít v sobotu večer.

Tiskový mluvčí Ferrari uvedl: "Tým opravil převodovku, jedná se však o dočasné opatření. Chceme ji šetřit pro první kvalifikaci a pak ji přes noc vyměnit za novou, která přiletí z Itálie."