Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel a Hamilton proti novému asfaltu v Albert Parku

Vettel a Hamilton proti novému asfaltu v Albert Parku

Trať přijde o svůj charakter

Organizátoři Velké ceny Austrálie jsou připraveni položit na okruh Albert Park nový asfaltový koberec, protože ten současný je ještě z roku 1996 a na jeho kvalitě je to už vidět. Dva mistry světa, s devíti tituly na kontě, to ale vůbec nepotěšilo. Trať v Melbourne mají rádi i se všemi záludnostmi, které nový asfalt pohřbí.

"Mám tu trať rád takovou, jaká je teď," řekl Lewis Hamilton. "Podle mě je to skvělý okruh, bez masivních výjezdových zón. Vyjedete jedním kolem za čáru a trať vás potrestá. A tak by to mělo být. Nerovnosti jsou součástí charakteru Melbourne, a když se všechny zarovnají, tak o hodně přijde. Kvůli nim je pro nás, jezdce, náročnější, ale to je přece dobré. Nemám rád dokonale rovné, hladké okruhy, kde si není třeba na nic dávat pozor."

Sebastian Vettel byl stručnější. "Doufám, že nebudou klást nový koberec, protože bychom přišli o něco, co je součástí charakteru této trati," uvedl jezdec Ferrari.

Renovace je ale, zdá se, neodvratná. Finanční zdroje jsou nachystané, čeká se na souhlas Michaela Masiho, náhradníka za zesnulého Charlieho Whitinga.

"Čekáme na odpověď Michaela Masiho, ale řekl bych, že nový povrch budeme mít už napřesrok, nebo o rok později," potvrdil Andrew Westacott, výkonný ředitel okruhu.