Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton o tom, kdo vládne světu

Hamilton o tom, kdo vládne světu

Tvrdá slova na tiskové konferenci

V malou revoltu jezdců se změnila obligátní tisková konference před VC Austrálie. Zatímco v její úvodní části nepadla o koronaviru ani zmínka, v okamžiku, kdy dostali šanci klást otázky novináři, se začaly dít věci.

Upřímně řečeno, nejraději bych z hotelového pokoje nevytáhl paty,“ napsal natvrdo Lewis Hamilton ještě předtím na instagram.

Teď ve stejném duchu pokračoval: „Jsem šokován, že jsme tady v jedné místnosti, když se všichni snaží zabránit šíření nákazy. Jenže peníze vládnou světu. Už teď se po okruhu pohybuje spousta fandů. Ráno Trump uzavřel hranice mezi USA a Evropou. NBA ruší zápasy. Jenom formule 1 vesele pokračuje dál.

Ani Kimi Räikkönen nepovažuje konání závodu za šťastné rozhodnutí. Foto: Alfa Romeo

 

Dnes jsem potkal Jackieho Stewarta. Vypadal zdravě a fit. V padoku jsem však zahlédl další hodně staré lidi. To mně dělá starosti. Pouze doufám, že víkend všichni přežijeme.

Přidal se také nejzkušenější muž ve startovním poli Kimi Räikkönen: „Skutečně nevím, zda je správné, že budeme závodit. Pravděpodobně ne. Kdyby záleželo na týmech, zrušilo by se to. Jenže ty nemají poslední slovo.

Jen na okraj. V okamžiku, kdy se začala na tiskovce řešit problematika koronaviru, vypadl přímý přenos z ní. Prý z technických důvodů.

Zdroj: Formule.cz