Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

MCL34 ztrácí na Haas nejméně polovinu sekundy

MCL34 ztrácí na Haas nejméně polovinu sekundy

Sainz se obává, že bude těžké to dohnat

Carlos Sainz v záchvatu upřímnosti prozradil, že síly ve středu pole podle něj nejsou zcela vyrovnané. A není to jeho tým, který má navrch. Haas je prý půl sekundy před ostatními a i pro tým velikosti McLarenu nebude jednoduché dohnat takto velkou ztrátu v průběhu sezony.

"Haas je dost daleko před ostatními," řekl španělský závodník v Bahrajnu. "To je v porovnání s loňským středem pole jediná negativní změna. Haas se utrhl více než loni. Je to více než půl sekundy, a to se bude těžko dohánět i při rychlosti vývoje v této sezoně (po změně technických pravidel). Oni také nezůstanou stát na místě, takže by bylo třeba najít sedm, osm desetin, což už je fakt hodně. Odhaduji, že být na konci roku v kvalifikacích před Haasem bude velmi těžký úkol. Závody mohou být o něčem jiném, ale v čisté rychlosti ho těžko někdo překoná. Ale je to jen můj odhad."

Faktem je, že Sainz přišel o jedno MGU-K. V Austrálii kvůli jeho poruše nedokončil závod a v Bahrajnu bude jezdit s novým.

"Ano," přiznal neochotně po otázce, zda se MGU-K z Melbourne už nedá opravit. "Doufám, že se tomu v uplynulých dnech věnovali, našli příčinu a mají řešení. My můžeme jen čekat. Pravda je taková, že jsme pár poruch měli i během zimního testování, takže je to teď naše slabina. Musíme zapracovat, nesmíme zahazovat body. Stačí, že jsme zahodili ty australské."

Připomeňme, že pravidla dovolují jezdci použít pouze dva kusy MGU-K za sezonu. Za každou další výměnu přijde o místa na startovním roštu.