Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Gasly se pořád necítí v autě

Gasly se pořád necítí v autě

Verstappenovi to hrozně klouzalo

Je to bída. Pierre Gasly se sice tentokrát s odřenými zády dostal do druhé fáze kvalifikace, v ní ale už neměl šanci. Na pilota elitního týmu ostudný výsledek.

Podle Francouze za něj může auto. „Peru se s tím už celou dobu,“ stěžoval si po předčasném vypadnutí. „Zkusili jsme snad všechno, zlepšení se ne a ne dostavit. Prostě nemám z vozu dobrý pocit, hlavně ne z jeho zadní partie. Moc se mně protáčejí kola, monopost se chová nevypočítatelně.

Zkrotit neposedného býčka se mu zatím nepodařilo: „Přijdeš do nového prostředí, dostaneš nové auto, nové spolupracovníky. Chvíli trvá, než si na všechno zvykneš a tvoje mechanismy chování se zautomatizují. Pořád si ještě nejsem jistý, že je to opravdu můj vůz. Úplně jsem si na něj nezvykl. Loni to šlo mnohem rychleji. Chce to čas.“ Hlavně aby mu ho dopřáli šéfové…

 

Red Bull zůstal značně za očekáváním

 

Ovšem ani daleko ostřílenější Max Verstappen nepřekypoval nadšením. „Na víc to nebylo,“ konstatoval bez obalu pátý muž kvalifikace. „S tím, co jsme předvedli, samozřejmě nejsme spokojeni. Trápilo mě vyvážení, nenašli jsme optimální nastavení. Hodně mně to klouzalo, z neznámých důvodů jsme nedonutili měkké pneumatiky správně pracovat. Doufám, že na střední směsi budeme v závodě konkurenceschopnější.