Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Hamiltonův bratr se stal profesionálním závodníkem

Hamiltonův bratr se stal profesionálním závodníkem

Nicolas bude startovat v britském seriálu cestovních vozů

Hamilton bude jezdit britské mistrovství cestovních vozů (BTCC). Nikoliv ovšem Lewis, ale jeho mladší bratr, sedmadvacetiletý Nicolas.

Angažmá získal v prestižním týmu Motorbase, kde mu budou dělat kolegy Tom Chilton (někdejší účastník MS cestovních vozů) a Ollie Jackson.

Nejde ovšem o jeho první krůčky na závodní dráze. Již v roce 2011 si vyzkoušel Renault Clio Cup a v sezoně 2015 absolvoval i čtyři starty v BTCC. Je to o to více úctyhodný výkon, když vezmeme v úvahu, že Nicolas je od dětství kvůli předčasnému porodu tělesně hendikepovaný. Jeho Ford Focus RS, s nímž bude nastupovat, je proto také speciálně upravený.

Dlouho jsem kvůli tomu tvrdě pracoval. Každé ráno jsem vstával s tímto cílem před očima,“ svěřil se deníku Telegraph sympatický mladík, který byl svého času hojně vídán, spolu s otcem Anthonym, i v padoku F1. 

Nicolas Hamilton pojede britský šampionát cestovních vozů

Neopomněl zároveň zdůraznit, že k džobu profesionálního závodníka se nedostal s pomocí slavného brášky. „Lewis mi na to nedal ani penny. S tím bych nikdy nesouhlasil, protože jsem si místo v kokpitu hodlal zajistit vlastními silami. Jenže při shánění prostředků jsem často narážel na údiv, proč chci peníze. Bylo těžké některým lidem vysvětlit, že nejsem Lewisem sponzorován. Takže jsem se pocvičil současně v činnosti marketingového manažera, předsedy představenstva i jezdce. Všechno v jedné osobě,“ konstatoval Nicolas Hamilton.