Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Vettelovy oslnivé výkony převažují nad slabými závody

Vettelovy oslnivé výkony převažují nad slabými závody

Hamilton se zastal soupeře

Sebastian Vettel je na začátku sezony 2019 zase jednou pod drtivým mediálním tlakem. Každý by se ho chtěl zeptat na jezdeckou chybu v Bahrajnu v souboji s Hamiltonem, jakož i na to, jak je možné, že mladý Charles Leclerc byl během celého víkendu evidentně rychlejší. Lewis Hamilton by mohl oportunisticky přilít olej do ohně, ale místo toho se svého dlouholetého rivala zastal.

"Nedělejme z komára velblouda, může se to stát každému," řekl britský závodník. "To že je někdo čtyřnásobný šampion, ještě neznamená, že nemůže mít slabý víkend. Na tyto věci je třeba se dívat s odstupem. Když se podíváte na Vettelovu kariéru, tak oslnivé výkony převažují nad slabými závody. Jeden smyk má pouze minimální dopad na status, který si zasloužil léty závodění.

Kdykoli se může stát, že netrefíte správné nastavení vozu. Vy (žurnalisté, fanoušci) nevidíte všechny ty malé věci, které je potřeba přes víkend udělat. A někdy to prostě nevyjde a malé věci udělají velký rozdíl.

Nevím, proč byly vozy Ferrari tak rozdílně rychlé, ale dobře si pamatuji na léta s Nikem (Rosbergem). V Barceloně jsme mohli mít výborné zimní testy a už v Austrálii bylo všechno jinak, jakoby mi někdo svázal ruce za zády. Přilnavost se kamsi ztratila. A v dalším závodě se to zase otočilo. Nevím, co přesně se stalo, ale nejspíš prostě Seb neměl svůj den. Ale je to šampion a velký sportovec. Dostane se z toho."