Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sainz se Číny trochu obává

Sainz se Číny trochu obává

Bude McLaren konkurenceschopný i na tomto typu okruhu?

Carlos Sainz na začátku závodu v Bahrajnu našel rychlost k útoku na Maxe Verstappena. Není jisté, že se před ním mohl udržet až do cíle. Manévr totiž skončil havárií, Sainz putoval na chvost pole a beztak měl během závodu problém s převodovkou, ale rychlost tam byla. Čínská Šanghaj je však jiným typem okruhu a Sainz je sám zvědavý, zda bude s MCL34 opět tak konkurenceschopný.

"Velmi mě těší rychlost našeho vozu, mám v něm dobrý pocit," řekl Sainz před odletem do Číny. "V prvních kolech bylo snad jasně vidět, s jakou lehkostí jsem držel tempo Mercedesu a Red Bullu a jak snadno jsem se dostal k útoku na Maxe. Takže mnoho pozitivních věcí. Jen na to pomyslím a musím se usmívat.

Nyní nás čeká okruh, kde je limitujícím faktorem předek vozu. Mám pocit, že náš vůz limituje spíše předek, proto nám okruhy jako Bahrajn budou vyhovovat. Na trati kladoucí nároky hlavně na předek vozu musíme opatrně změnit vyvážení a pak zjistíme, zda naše auto bude dobré na různých typech okruhů. Čína je úplně jiná trať než Bahrajn."