Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Red Bull opět bodoval na úkor Ferrari

Red Bull opět bodoval na úkor Ferrari

Klien neodstartoval, Coulthard však zachránil body.

Už podruhé za sebou se podařilo týmu Red Bull bodovat před loňským vítězem šampionátu konstruktérů, stájí Ferrari. Zatímco v Malajsii David Coulthard dojel do cíle před Michaelem Schumacherem, v Bahrajnu se mu podařilo ukrást body Rubensi Barrichellovi.
 
"Ke konci závodu už byl Barrichello dost pomalý na brzdách a vyjížděl z ideální linie. Zařadil jsem se za něj na pár kol a věděl jsem, že jej v posledním kole předjedu," prozradil Coulthard. Navzdory dalšímu bodu za osmé místo však zůstává realistou: "Bod po tak těžkém víkendu je povzbuzující. Nyní ale musíme řádně probrat, jak na tom jsme s našim vozem, protože jsem se s ním v závodě i v kvalifikaci dost pral."
 
Týmový kolega Christian Klien, který podával po celý víkend lepší výkony než čtyřiatřicetiletý Skot, do závodu vůbec nevyjel. Z nadějné sedmé startovní pozice jej do boxů zatlačili mechanici týmu. "Můj vůz zůstal stát na startovním roštu, tak jsme chtěli odstartovat do závodu z boxů. To však nebylo možné. Na vině byla závada elektroniky," posteskl si Klien, který nyní bude čekat na jednání týmu o druhém kokpitu Red Bullu pro nadcházející GP San Marina.
 
"Byl to pro nás dobrý konec po frustrujícím začátku. Christian byl hodně zklamaný, že se mu nepodařilo odstartovat poté, co byl celý víkend velmi rychlý. Alespoň díky Davidovi jsme zachránili body. V posledním kole to byl opravdu vzrušující finiš a vytrvalost a urputnost se nám vyplatily," zhodnotil z pohledu Red Bullu uplynulý závodní víkend šéf týmu Christian Horner.