Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ptáček si veze z Monzy první body

Ptáček si veze z Monzy první body

Škoda nepovedených kvalifikací

Petr Ptáček bodoval hned při svém debutu v Eurocupu F Renault. Na italské Monze obsadil deváté a dvanácté místo.

Českého závodníka v úvodní kvalifikaci pronásledovaly technické potíže. „Měli jsme problém s čidlem teploty vody. Turbo kvůli tomu neodvádělo plný výkon, což se projevovalo negativně hlavně na výjezdech ze zatáček a na rovinkách. Řídící jednotka se rozhodla chránit motor a přiškrtila přeplňování. Kvůli tomu jsem ztrácel asi devět desetin sekundy na kolo,“ svěřil se Ptáček. 

V sobotu dokázal Ptáček postoupit až na deváté místo

V sobotním závodě se přesto dokázal z výchozí devatenácté pozice propracovat až na devátou. „Dál už to nešlo. Po startu panoval chaos a vedoucí skupina se odtrhla od zbytku pole,“ konstatoval.

Ani nedělní souboj s časem nedopadl nejlépe. Na vodou zalité trati byla seance několikrát přerušena. Bohužel i v okamžiku, kdy se Ptáček chystal na čerstvé sadě pneumatik zajet ostré kolo. „Jako nováčci jsme měli garáž hned na začátku boxové uličky a při restartu se přede mnou vytvořila kolona aut. Zákonitě jsem uvázl v provozu,“ vysvětlil, proč na roštu stál až jako sedmnáctý. 

Nedělní závod poznamenal déšť

Samotný závod byl naprosto šílený! Třikrát vyjel safety car,“ povzdechl si.

Závěrečné hodnocení víkendu je nicméně pozitivní: „Je dobré, že máme nějaké body v kapse, ale mohlo jich být více. Myslím si, že na suchu i mokru disponujeme odpovídající rychlostí a v týmu se cítím skvěle.

Seriál pokračuje ve dnech 9. – 12. května v britském Silverstone.

Výsledky:

1. závod:

1. Ugo De Wilde (JD Motorsport), 2. Leonardo Lorandi (JD Motorsport, +1,557), 3. Kuš Maini (M2 Competition, +5,429)…9. Petr Ptáček (Bhaitech, +16,550)

2. závod: 1. Alexander Smolyar (R-ace GP), 2. Victor Martins (MP Motorsport, +1,982), 3. Lorenzo Colombo (MP Motorsport, +4,829)…12. Petr Ptáček (Bhaitech, +23,091).

Průběžné pořadí: 1. Martins 30, 2. Lorandi 26, 3. Smolyar 25…14. Ptáček 2.