Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Räikkönen si navrhl tvar pedálů

Räikkönen si navrhl tvar pedálů

Nejlépe to udělá sám

Nechte mě, já vím jak na to. Na zprávy podobného typu v radiokomunikaci snaživého závodního inženýra a Kimiho Räikkönena jsme již dávno zvyklí, ale po přestupu do Alfy Romeo vyplavalo na povrch, že Iceman se tohoto přístupu rád drží také v garáži a v továrně týmu. Nejnověji přebral práci konstruktérovi odpovědnému za tvar pedálů, jelikož si nakreslil vlastní. Šéf týmu Fréderic Vasseur si to vysvětluje jako znak motivovanosti. My z toho můžeme soudit, že F1 Räikkönena stále baví.

"Minulý týden přišel do kanceláře a udělal pár náčrtů brzdového pedálu, protože chtěl něco upravit," řekl Vasseur. "Pár kreseb na listu papíru, ale mně se to moc líbí! Je to znak motivovanosti, nevidí se to každý den.

Räikkönen podobným způsobem zaujal již během zimní přípravy. Jeho nová sedačka ho někde tlačila nebo neposkytovala potřebnou oporu. To je problém, když se od jezdce očekává, že ve voze vydrží celý testovací program a pak mu bude stačit den volna na regeneraci. Finský závodník se tedy v garáži Alfy Romeo pustil do díla vlastníma rukama. S výsledkem byl spokojený a prostřednictvím sociálních sítí prozradil, že sedačky si během celé kariéry ve F1 nejraději upravoval sám.