Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Podivné, ale Ricciardovi došly pneumatiky

Podivné, ale Ricciardovi došly pneumatiky

Nejen on včera ztratil hodně cenného času

Kvůli uvolněnému příklopu kanálu jakoby první trénink před velkou cenou Ázerbájdžánu včera ani nebyl a s trénováním se začalo až odpoledne. Jenže první trénink alespoň začal a byl předčasně ukončen. Týmy tak zřejmě Pirelli musely vrátit dvě sady pneumatik, jak jim kážou pravidla. Ve druhém tréninku pak závodníci měli co dohánět a opět měli k dispozici pouze dvě sady pneumatik. Jedním z těch, kteří tlak neustáli, byl Daniel Ricciardo, který probrzděním poškodil obě své sady. Poslední půlhodinu tak už dění na trati sledoval pouze jako divák.

"Od rána to byl podivný den a druhý trénink byl nejpodivnější," řekl jezdec Renaultu. "Přišel jsem o poslední půlhodinu, možná více. Obyčejně se vám to tu stane, když havarujete. Já jsem ale probrzdil plošky na obou sadách pneumatik. Bohužel, nezbyly žádné na dlouhý stint. Myslím, že toto se mi ještě nestalo. Samozřejmě nejsem spokojený, je to frustrující, ale alespoň nám to jasně řeklo, co potřebujeme na voze zlepšit. Neřekl bych, že mi to dělá starosti, pouze vím, že v posledním tréninku potřebujeme být extrémně efektivní."

Ricciardovi se tak zamýšlené tři hodiny pátečního trénování scvrkly na pouhou hodinu. Havárie nezmínil náhodou. George Russell se druhého tréninku nemohl zúčastnit kvůli poškozené podlaze svého vozu. Lance Stroll a Daniil Kvjat se nedokázali vyhnout nástrahám náročného okruhu s minimem výjezdových zón a trénink pro ně skončil po osmi, respektive devíti kolech.