Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Tři jezdci si z Paříže místo bodů odnášejí tresty

Tři jezdci si z Paříže místo bodů odnášejí tresty

Viníci nebo jen oběti extrémního počasí?

Zmatená E-Prix v Paříži má ještě dodatečné oběti. Hned tři závodníci si z ní odnášejí tresty pro následující podnik v Monte Carlu. Jérome D´Ambrosio, Edoardo Mortara a Oliver Rowland se v Monaku nuceně posunou na roštu o tři stání vzad.

Mortarovi přičetli sportovní komisaři k tíži, že ve 13. zatáčce torpédoval Alexe Lynna. Vyřazeni byli přitom oba dva. „Manévr byl asi trochu moc optimistický,“ připustil hříšník.

D´Ambrosio byl penalizován za zavinění kolize se Samem Birdem ve třetí zatáčce. Polehčující okolností budiž, že se to událo za silného lijáku. „Jemu se zablokovala kola, mně také. Oba jsme se dostali daleko ven, on se chtěl vrátit a bylo to,“ vyjádřil se poněkud neurčitě Belgičan ve službách indické Mahindry.

Bird to viděl zcela jinak. „Mám už plné zuby toho, že pořád sloužím jako otloukánek,“ rozčiloval se. „D´Ambrosio ztratil kontrolu nad autem, najel do mě a poslal do zdi. S Jéromem jsem mluvil, má na to odlišný názor.

Už před střetem se Simsem utržil Rowlandův vůz četné šrámy

A konečně držitel pole position Rowland na stejném místě odstřelil Alexandera Simse. „Neměl jsem vůbec žádnou přilnavost a nic jsem neviděl,“ upozornil na extrémní klimatické podmínky. „Zablokovala se mně kola a už jsem se vezl. Je to moje vina.

Ti, kteří klání v průtrži mračen a krupobití sledovali, si však nutně musejí položit otázku, zda na hanbu by neměl být postaven spíše někdo, kdo v té době seděl za dveřmi s cedulkou ředitelství závodu…