Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Zandvoort má z kalendáře vytlačit Barcelonu!

Zandvoort má z kalendáře vytlačit Barcelonu!

Jen kachna, nebo účinný nástroj nátlaku?

Je to jenom na hlavu postavená kombinace, nebo obsahuje i zrnko pravdy? Dny španělské velké ceny v Barceloně jsou prý sečteny a v kalendáři ji už příští rok nahradí nizozemský Zandvoort!

S touto šokující zprávou přišel seriózní britský web Autosport, a proto ji nelze šmahem smést ze stolu jako kachnu.

Co je nesporné. Licence katalánské metropole na pořádání závodů F1 letos vyprší. Jednání o jejím prodloužení běží již delší dobu, ovšem bez jakéhokoliv výsledku. Pořadatelé se totiž z důvodu složité politické situace nedočkají dotace od ústřední vlády v Madridu a region podnik sám finančně neutáhne.

 

Bude toto už brzy patřit historii?

 

Proto Španělé mocně tlačí na Liberty Media, aby slevila z výše zalistovacího poplatku. A to dost výrazně. Ta o tom pochopitelně nechce ani slyšet.

Je proto otázkou, zda Zandvoort náhodou není jen klackem v jejích rukách, s jehož pomocí chce nespokojence „umravnit“. Čtenáři našeho webu mohli celou story kolem návratu VC Nizozemska do kalendáře sledovat a tak vědí, že v zemi tulipánů mají se sháněním peněz na tento projekt snad ještě větší problémy.

Navíc je sporné, jestli by se vůbec stihlo upravit okruh tak, aby vyhovoval požadavkům nejprestižnějšího šampionátu. Nejmenovaný zdroj Autosportu totiž tvrdí, že by mělo jít o výměnu „kus za kus“, tj. Zandvoort by podědil květnový termín Barcelony.