Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

F1 by neměla být pouze o pneumatikách, zlobí se Steiner

F1 by neměla být pouze o pneumatikách, zlobí se Steiner

Vůz je dobrý, to gumy jsou nanic

Šesté místo ve Velké ceně Austrálie, to je po čtyřech závodech jediné bodované umístění Kevina Magnussena, přičemž Romain Grosjean zůstává zcela bez bodu. Osm bodů za jediný přesný zásah je to jediné, co Haas v tabulce šampionátu stále drží před týmem Toro Rosso a také před Williamsem. Nový vůz má komplikovaný problém s udržováním teploty pneumatik.

"Ano, ale i tak mě to strašně s**e," odpověděl Grosjean na otázku, zda slaboučkou rychlost v Baku předvídal. "Nějak mě to nepřekvapilo, ale teď si musíme spolu sednout a pořádně se zamyslet. V Barceloně by mohlo být teplo, to by bylo fajn, ale pak budeme závodit v Kanadě a v Monaku. Pokud chceme bojovat o čtvrté, páté místo v Poháru konstruktérů, tak musíme být rychlí za jakýchkoliv podmínek. Musíme se na to podívat, pochopit a vyřešit problém, stejně jako i menší věci, které se v poslední době častěji stávají na mé straně garáže."

Gűnther Steiner se opřel do celé situace kolem pneumatik, které už léta poskytuje monopolní dodavatel, společnost Pirelli, ale stále jsou v centru pozornosti a velkým zdrojem rychlostních rozdílů mezi vozy jednotlivých týmů.

"Celé je to tady pouze o tom, kdo se s nimi trápí více a kdo méně," řekl šéf týmu Haas. "My patříme k těm, kteří se trápí více. Jsme z toho rozčarovaní, protože víme, že máme dobrý vůz.

Toto není správné. Nemělo by se v jednom kuse mluvit pouze o pneumatikách, to podle mě není formule 1. Donutíš pneumatiky správně pracovat? Ano? Tak jsi rychlý. Och, tvé pneumatiky nepracují správně? Tak jsi pomalý. Do vývoje těchto vozů dáváme strašné miliony a pak jsme mimo hru, protože teplota pneumatik není v pracovním okně."