Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Baku vyplatí Williamsu odškodné

Baku vyplatí Williamsu odškodné

Tlačí na pojišťovnu, aby týmu nechyběly peníze na vývoj

Šasi je jednou z nejdražších věcí v superdrahé F1 a jedno z produkce Williamsu bylo nepěkně poničeno uvolněným poklopem kanálu. Incident se stal v Baku během prvního tréninku a po sportovní stránce byl poškozen hlavně George Russell, jenž kvůli tomu přišel o celý páteční program. Finančně utrpěl Williams, jelikož nepoužitelné šasi bylo odesláno do továrny v Grove a jeho další osud je nejasný. Jasné ale je, že Williams dostane odškodné. Ne však od pořadatele závodu, ale od pojišťovny, takže by to mohlo chvíli trvat.

"Samozřejmě jsme to my, kdo udělal chybu, to jsme hned přiznali," vyjádřil se za pořadatele Arif Rahimov. "Jako okruh bychom něco takového neměli nikdy připustit. Zkontrolovali jsme podmínky našeho pojištění a mohu potvrdit, že to máme pokryto. Naše právní oddělení komunikuje se svými protějšky u Williamsu. Dostanou plné odškodné.

Nikdo se na nikoho nezlobí, protože není pochyb o tom, že nikdo nechtěl, aby se to stalo. Nebylo to schválně. Upřímně jsme se omluvili a poslali květiny, protože je nám to opravdu velmi líto."

Rahimov, pracující pro ázerbájdžánskou vládu, která závod financuje kvůli zlepšení jména země v mezinárodních kruzích, se vynasnaží alespoň urychlit vyplacení odškodného: "Mluvili jsme o tom s pojišťovací společností. Chceme, aby byly peníze na místě co nejdříve, ne až za rok, protože tým je potřebuje použít v této sezoně. Budeme tlačit na to, aby byl Williams odškodněn co nejdříve."

Aby se blamáž neopakovala, budou poklopy pravidelně kontrolovány.

"Všechny poklopy už kontrolujeme dvakrát denně. Jednou večer, po posledním kole, jednou ráno, než vyjede první auto. Máme několik týmů kontrolujících přes 300 poklopů a odtokových mřížek. Bereme to vážně, už by se to nikdy nemělo opakovat," ujistil Rahimov