Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Stížnost Williamsu byla zamítnuta

Stížnost Williamsu byla zamítnuta

Sirotkin musí v Barceloně na roštu o tři místa zpět

FIA smetla se stolu žádost Williamsu o přezkoumání trestu pro Sergeje Sirotkina. Podle oficiálního zdůvodnění tým nepředložil žádné další důkazy, které by svědčily v Rusův prospěch.

Britská stáj se přitom na telekonferenci řádně nachystala a dokonce přizvala specializovaného právníka. Hned na úvod jí ovšem spadl hřebínek, neboť jí bylo vytknuto, že si měla stěžovat bezprostředně po dojezdu a ne až nyní. Sportovní komisaři VC Ázerbájdžánu navíc nadále trvali na tom, že Sirotkinovo najetí do Péreze bylo úmyslné a nelze ho proto srovnávat s dalšími kolizemi během závodu, při nichž se ocitly vozy vedle sebe.

Dále bylo konstatováno, že od roku 2016 bylo vyšetřováno 87 podobných incidentů. Z toho 55 zůstalo nepotrestáno, 14x došlo k časové desetisekundové penalizaci, 9x k posunu na roštu příští VC a ve zbytku případů byl vysloven jiný postih. Situace v Baku tak nikterak nevybočila z tohoto trendu.

Pokud jde o údajně nebezpečné počínání Fernanda Alonsa při dojíždění do boxů s poškozeným vozem, nedošlo podle FIA k žádnému ohrožení ostatních účastníků, neboť v té době už byl na trati safety car.