Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Russella vystrašily rána a spuštěný hasičák

Russella vystrašily rána a spuštěný hasičák

Mohlo to dopadnout ještě hůře

Byl to šok.“ Těmito slovy okomentoval George Russell událost krátce po začátku úvodního pátečního tréninku. Na okruhu v Baku najel na uvolněný kanálový kryt a značně při tom pošramotil svoje auto.

Přišlo to úplně nečekaně. Dráha je v těch místech (mezi druhou a třetí zatáčkou) sama o sobě dost hrbolatá. Najednou se ozvala hrozná rána a všechny systémy vypadly. Věděl jsem, že jsem do něčeho vrazil, netušil jsem však, do čeho,“ vzpomínal pilot Williamsu na kritické chvíle. „Nic mě nebolelo, ale spustil se hasičák, takže jsem koukal co nejrychleji vystoupit.

Russell strávil včerejší druhý trénink v civilu v boxu Williamsu

Když si prohlédl způsobené škody, mohl mluvit o štěstí. „Kdyby ten poklop byl o deset, patnáct milimetrů vyšší, zasáhl by vůz v místě, kde sedím. Pak by to asi dopadlo mnohem hůře,“ svěřil se.

Na rozdíl od své šéfky Claire Williamsové volil vůči pořadatelům smířlivější tón: „Trať odpovídá nejvyšším bezpečnostním standardům. Každý si dělal svoji práci a nikdo nepředpokládal, že se něco takového přihodí. Byla to prostě nešťastná náhoda. Je mně ale líto kluků z týmu. Dřeli celý den a já pak ujel všeho všudy dvě kola.

Russellovi tak zbývá na přípravu pouhá hodina dnešního třetího tréninku. „Do závodu půjdeme v podstatě slepí,“ povzdechl si.