Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Russell zůstal absolutně šokovaný

Russell zůstal absolutně šokovaný

V závodě si troufá možná i na páté místo.

George Russell nečekal zisk místa v první řadě na startu VC Belgie o nic víc, než všichni jeho fanoušci a fanoušci Williamsu. Ohromným úspěchem byl již postup do finálové části kvalifikace. Že jeho poslední kolo téměř stačilo na pole position, to byl absolutní šok.

"Popravdě řečeno, vůbec nemám slov," řekl Russell po vystoupení z vozu. "Dobrý pocit jsem měl už z toho, že jsem se dostal z Q1. Pátek nebyl zrovna ideální. A teď tu stojím jako někdo, komu bude patřit druhé místo na startu! Tým odvedl fantastickou práci. Pokaždé jsme na trať vyjeli v ten správný moment. Vůz byl skvělý, mohl jsem mu plně důvěřovat. Těším se na závod."

Russell byl mezi prvními, kteří na mokrou trať vyrazili na přechodných pneumatikách ve Q1 i Q3.

"Ano, to je výhoda toho, když od začátku nemáte co ztratit. Když jsme se už dostali do Q3, nebyl důvod neriskovat a nedat do toho všechno. V tom posledním kole jsem už měl motor nastavený na maximální výkon, protože jsme si prostě řekli, že do toho musíme jít naplno."

Měl by pole position, nebýt bezchybného výkonu Maxe Verstappena. Troufne si jezdec Williamsu zaútočit a vzít si první místo, i kdyby to mělo být pouze na pár kol?

"Takový je plán! Pokud se nabídne příležitost, nebudu váhat. Neděle je ten den, který se skutečně počítá. Po dnešku rozhodně nechceme odcházet bez bodů. Není důvod, proč bychom nemohli bojovat i o udržení si dobré pozice. Tím nechci říct, že chci riskovat nějakou hloupost, když vozy kolem mě budou rychlejší. Ale pokud budou na trati podobné podmínky, tak si můžeme troufnout, řekněme, na páté místo. Zisk alespoň pár bodů, to je absolutní minimum."

Russell ukázal, že na vodě umí. Foto: Williams

Zdroj: MotorsportWeek, úvodní foto: Williams