Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pro Russella je Q3 jako pole position

Pro Russella je Q3 jako pole position

Williams body hodně potřebuje.

Přiveze George Russell po dva a půl roce Williamsu konečně první body? Po sobotě k tomu má nakročeno tak dobře, jako ještě nikdy. Postup do Q3 a osmé místo, to je jeho nejlepší kvalifikační výsledek dosud, pokud nepočítáme jednu kvalifikaci ve voze Mercedesu. Russell byl na Red Bull Ringu rychlý i před týdnem v závodu, ze kterého ho vyřadila technická závada. Takže to vypadá na ideální příležitost získat body, kterými by se Williams odpoutal od týmu Haas, se kterým bojuje o předposlední místo.

"Opravdu mám pocit, že jsem zrovna získal pole position," řekl britský závodník po skončení kvalifikace. "Dostat se do Q3 je jedna věc, ale dostat se do Q3 na středně tvrdých pneumatikách? To je úžasné!

Před kvalifikací jsme měli debatu o tom, zda ve Q2 obout nejprve měkké a potom prostřední pneumatiky nebo naopak, ale nakonec jsme se shodli na tom, že se nechceme do Q3 dostat na měkkých. Dokázat splnit tento cíl, to je opravdu jako pole position. Naposledy jsem byl takto nadšený, když jsem naposledy vyhrál závod," dodal Russell, který naposledy vyhrál v roce 2018 závod F2 na okruhu Yas Marina.

Body s Williamsem dnes, smlouva s Mercedesem zítra? Foto: Williams

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Williams