Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Russell porazil Ferrari, přesto nebodoval

Russell porazil Ferrari, přesto nebodoval

Williams se však vrátil na deváté místo.

V Ázerbájdžánu se díky třináctému místu Micka Schumachera v cíli dostal Haas na předposlední místo Poháru konstruktérů, před Williams. Ve Francii to George Russell napravil dvanáctým místem. Přesto byl po vystoupení z vozu roztrpčený. Pocitově měl fantastický závod. Kupříkladu jedno ferrari měl před sebou, druhé daleko za sebou. Za ním skončili i oba jezdci Alfy Romeo nebo Esteban Ocon z Alpine. Jenže právě tento závod dokončilo všech 20 vozů, takže na Russellově bodovém kontě zůstává nula.

"Řekl bych, že jsme odvedli výbornou práci na straně pneumatik. Bylo hodně náročné trefit se do okna, ve kterém se pneumatiky ještě nedrolily, ale zároveň už neztrácely teplotu," řekl Russell. "Ve voze jsem se cítil fantasticky a dokázali jsme porazit Alfy, Cunodu jsem předjel na trati a za sebou jsem nechal i jeden Alpine.

To se nám nestává každý den. O to více je frustrující, že vždy když máme dobrý závod, tak akorát nejsou žádná odstoupení, incidenty, nic podobného. Je to už potřetí. Myslím, že to byl opravdu velmi dobrý závod. Neřeknu, že můj nejlepší, protože prostě nevím, jak to někdo dokáže seřadit, ale podali jsme skvělý výkon. Myslel jsem i na to, že když už nezískám body, alespoň nás vrátím na deváté místo. Možná se to nebude počítat, pokud Haas získá nějaké body. Potřebujeme být co nejčastěji před nimi."

Russell si ve Francii dobře zazávodil. Zklamaný byl až po vystoupení z vozu. Foto: Williams

Zdroj: Racer, úvodní foto: Williams