Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Russell předpovídá nestabilní výkony

Russell předpovídá nestabilní výkony

Williams letos nečeká zázraky.

George Russell prozradil, že v Bahrajnu nic nenaznačovalo, že poslední tým loňského Poháru konstruktérů dohání konkurenci. Williams přitom měl téměř bezproblémové tři tetovací dny, přičemž Russell jezdil v poslední den, kdy byly trať a počasí nejlepší.

"Za těchto podmínek vynikly nejhorší vlastnosti vozu a ani nás to nepřekvapilo. Počítali jsme s tím. Nic nenasvědčuje, že jsme smazaly ztrátu na týmy před námi," řekl jezdec připravující se na třetí sezonu s Williamsem. "Ale očekávám, že věci se budou měnit. Jako jojo. Někde můžeme být velmi blízko, jinde velmi daleko. A jak jsem řekl, v Bahrajnu byly nejhorší myslitelné podmínky."

Vozu Williams FW43B prý hlavně nesvědčí silný vítr a Russellovi se zdá, že vozy konkurence ním byly ovlivněny méně.

"Kimi (Räikkönen) vypadal být velmi, velmi rychlý. To rozhodně. A chlapci ze středu pole také vypadaly silně. Ale počkáme a uvidíme."

Nový ředitel týmu ani žádné zázraky nečeká.

"Je to nový začátek. Tým má nové majitele, dostal jsem příležitost restrukturalizovat a změnit tým. To je důležité. Méně než nula bodů mít nebudeme, takže to už může být pouze lepší. Ale bez ohledu na to, jaké změny uděláte, výkony vždy půjdou nejprve dolů a pak by měly jít nahoru. Takže tento rok žádné zázraky nečekáme. Na voze se toho změnilo velmi málo,“ řekl Jost Capito.

Williams jako jediný obětoval jeden ze tří vzácných dní testovacímu jezdci. Za volantem Roy Nissany. Foto: Williams

Zdroj: planetf1, úvodní foto: Williams