Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Russell se obává Spa i Monzy

Russell se obává Spa i Monzy

FW43 má jednu moc špatnou vlastnost

George Russell se obává, že ve Spa-Francorchamps i o týden později v Monze bude pro něj velmi obtížné držet tempo alespoň s vozy týmů Haas a Alfa Romeo. To v podstatě znamená, že cokoliv kromě posledního místa bude úspěchem. Williams přitom bude mít na rychlých tratích výhodu vysokého výkonu pohonné jednotky Mercedes, oba jeho rivaly pohání podstatně slabší motor Ferrari. Jenže vůz Williamsu má prý největší aerodynamický odpor.

"Sice máme za zády nejsilnější motor, ale zároveň i vůz, který má mnohem větší odpor než všechny ostatní," prohlásil mladý Angličan. "Proto jsme byli tak rychlí v Budapešti, tento rok i vloni. To není okruh náročný na motory, ale ani aerodynamický odpor tam není tak velkou nevýhodou. Máme mnoho koňských sil, ale nedokážeme z nich profitovat, když nás brzdí velký odpor našeho vozu.

Když srovnáte naši maximální rychlost s maximálkou Racing Pointu a Mercedesu, je tam velký rozdíl způsobený odporem. Takže byste si mohli říct: Rychlá trať, motor Mercedes, budou jako vystřelení z praku. Jenže to se nestane. Bohužel máme vůz s opravdu neefektivní aerodynamikou, takže nás čekají těžké závody."

Rovinky nejsou silným místem Williamsu. foto: Williams

zdroj: originální materiál redakce, titulní foto: Williams