Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Haas si troufá vyzvat Red Bull

Haas si troufá vyzvat Red Bull

Pořádně rychlé zatáčky, to je pro něj to pravé ořechové

Haasu VF-19 okruh v Barceloně mimořádně sedí, pokud se tedy budeme držet výsledků pátečních tréninků. V prvním byl Romain Grosjean pátý nejrychlejší, hned za jezdci Mercedesu a Ferrari. Ve druhém už pátou příčku obsadil Max Verstappen, ale Grosjean byl pouze o desetinu sekundy pomalejší, stále před Pierrem Gaslym. Top 8 pak uzavřel Kevin Magnussen s podstatně lepším časem, než měl devátý Carlos Sainz. Opravdu se tedy zdá, že prozatím chudé bodové konto Haasu čekají žně. Může si ale troufnout i na Red Bull?

"Jsem optimista," řekl Grosjean. "Řekl bych, že máme dobrou šanci dostat v kvalifikaci oba vozy do top 10 a možná si i zahrát s Red Bullem. Zdá se, že jsme na tom víceméně stejně. Půjdeme do toho odvážně a uvidíme, jak to skončí. Vím, že Red Bull v kvalifikaci vždy vytáhne něco extra, ale i my ještě máme esa v rukávech. Uvidíme. Možná nás čeká skvělý den."

Pro zbytek sezony by bylo skvělé, kdyby se potvrdilo, že vůz bude daleko před středem pole všude tam, kde mu na rovinkách nestihnou vychladnout gumy. To bylo problémem v Baku, v Číně a dokonce i večer v Bahrajnu.

"Jako bych se vrátil zpět do vozu, ze kterého jsem vystoupil na konci zimních testů. Prostě vše funguje, jak má. Jízda v takovém voze je pohodička, vychutnávám si to. Nemusím myslet na to, co se s ním asi tak stane v nejbližší zatáčce. Je to kompletně jiné než v pár posledních závodech. Náš vůz je k pneumatikám přehnaně jemný, ale tady to vůbec nevadí, protože je teplo a gumy dostávají hodně energie."