Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Grosjean měl nejhorší vůz v životě

Grosjean měl nejhorší vůz v životě

Co se stalo v noci z pátku na sobotu?

Romain Grosjean se po pátečních trénincích rozplýval, jaký je jeho vůz v Barceloně najednou úžasný. Potom v sobotu nepostoupil z první části kvalifikace a neděle byla ještě horší. V cíli byl poslední, s dvoukolovou ztrátou na Lewise Hamiltona a za oběma vozy Williamsu.

"Bylo to peklo. Vůz byl opravdu neřiditelný. Jeden z nejhorších závodů mého života," postěžoval si Grosjean v rozhovoru pro francouzský L'Equipe. "Opravdu otřesný. Od prvního otočení volantem po poslední jsem vozu vůbec nerozuměl. Netuším, co se změnilo mezi pátkem a sobotou, ale jako bych přesedl do nějaké jiné formule 1. Najednou jsem pilotoval nejhorší vůz celé své kariéry."

Šéf týmu Haas Günther Steiner přirozeně nebyl nadšený výsledkem ani Grosjeanovým komentářem.

"Nebudu každý den dávat rozhovory o tom, že máme nejlepší nebo nejhorší vůz. Naším úkolem nyní bude podívat se na celý víkend a zjistit, proč jsme po silném pátku měli tak slabou sobotu. Někde jsme ztratili dvě sekundy na kolo. To není normální. Na nespokojené komentáře jezdců jsem zvyklý. Samozřejmě nejsou prospěšné, ale já to už nějak přežiju," řekl.

Poslední tři závody nezměnily na nejspodnějších příčkách šampionátu vůbec nic. Haas má jeden bod, což je o jeden více než Williams a o jeden méně než Alfa Romeo.

Před nasednutím do vozu ještě mohl Grosjean doufat, že sobota byla pouze špatným snem. Nebyla. Foto: Haas

Zdroj: originální materiál redakce, titulní foto: Haas