Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Haas najednou honí Renault a Ferrari

Haas najednou honí Renault a Ferrari

Tým nechápe, odkud se ta rychlost vzala

Romain Grosjean ve voze Haasu obsadil šesté místo v prvním tréninku na Velkou cenu Španělska. To vůbec nic neznamená. Ale pak byl ve druhém tréninku pátý. A to už začíná být podezřelé. Připomeňme, že Haas má po pěti závodech na kontě jediný bod a v Poháru konstruktérů je předposlední.

"Nesním náhodou? Štípněte mě někdo!" divil se i sám jezdec své rychlosti. "Netuším (kde se ta rychlost vzala). A budu upřímný, nikdo z nás to neví. Je to stejný vůz, který máme od začátku sezony. V Silverstone jsme pokročili s nastavením, ale to je okruh, kde velmi rozhoduje výkon motoru. Tady také, ale o něco méně. Šesté místo v prvním tréninku, páté ve druhém. Rychlost v dlouhých stintech vcelku dobrá. Můžeme být spokojeni. Je ještě pár věcí, které by se mohly změnit, aby mi vůz ještě více vyhovoval, ale byl to skvělý den."

I šéf týmu Günther Steiner přiznává, že konkurenceschopnost VF-20 je velkým překvapením.

"Byl to náš dosud nejlepší pátek. Chci zůstat nohama na zemi, ale rychlost byla velmi povzbudivá. Ještě musíme zjistit, kde se vzala," řekl.

Konkurenceschopnost vozu Haas by mohla souviset i s vedrem, které tento víkend v Barceloně panuje.

"Strašné horko. Dnes jsem propotil tři sady spodního prádla,“ prozradil Grosjean. "Naštěstí jsem si zabalil náhradní. Ale všechny láká lesk F1, ne? Tak tady ho máte!"

Kde jiní odpadávají, Grosjean začíná létat. Foto: Haas

Zdroj: originální materiál redakce, titulní foto: Haas