Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Leclerkovi tvrdili, že má postup jistý

Leclerkovi tvrdili, že má postup jistý

Binotto: Chyba není v lidech, ale v nástrojích

O tomhle se bude ještě dlouho mluvit. Charles Leclerc snil o tom, že bude prvým Monačanem, který vyhraje domácí velkou cenu. Tento cíl se s největší pravděpodobností minimálně o rok odkládá.

Novic v barvách Ferrari vypadl už v úvodní fázi dnešní kvalifikace. Ne vlastní vinou. Tým ho neposlal znovu na trať, aby si pojistil postup.

Jeho prvotní reakce rozhodně odpovědné činitele Scuderie do příznivého světla nestaví. „Ptal jsem se: Jste si jistí? Řekli mně: Myslíme si, že ano. Raději jsem se ještě jednou zeptal, zda nemám přece jen znovu vyjet. Nedostal jsem ale jasnou odpověď. Dost těžko to skousávám. Strategie byla jasně nastavena tak, že druhou sadu gum vytáhneme, pokud to bude těsné. Netuším, proč jsme tak neučinili. Času na to bylo dost,“ postěžoval si zarmoucený Leclerc.

Tak pro dnešek padla...

Na obranu stáje přichvátal Sebastian Vettel. „Není podle mě fér, když je tým tak ostře kritizován. Okruh se prostě stával v průběhu kvalifikace mnohem rychlejším, než jsme očekávali,“ vyjádřil se v televizním rozhovoru. „Všichni se postupem času radikálně zlepšili.“ Dále mluvil už jen o vleklých problémech se zahříváním pneumatik, aniž by osvětlil, proč takový vývoj nezaskočil jiné.

Jako poslední si vzal slovo šéf Scuderie Mattea Binotto, který kvůli tomu dokonce bleskově svolal tiskovou konferenci. „Orientovali jsme se podle dat a došli k závěru, že to bude stačit. Jenže opak byl pravdou,“ uvedl. „Měli jsme dojem, že to bude o vlásek. Ale věřili jsme údajům a simulacím, které nám sugerovaly, že jsme za vodou. Šli jsme na riziko, příliš velké riziko. V této situaci pro něj nebyl důvod. Bylo to špatné rozhodnutí, byla to chyba. Máme správné lidi na správných postech. Ale musíme optimalizovat nástroje, s nimiž pracují.