Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Bottas a Verstappen měli společný problém

Bottas a Verstappen měli společný problém

V posledním pokusu nedokázali zahřát gumy

Ani Valtteri Bottas, ani Max Verstappen nevyužili poslední měřené kolo k zajetí svého nejlepšího času. To Lewisi Hamiltonovi otevřelo dokořán bránu k zisku pole position a britský jezdec se neostýchal vejít. Fin a Nizozemec přišli se stejným vysvětlením. Rychlé zahřátí pneumatik bylo nad jejich síly kvůli špatnému načasování.

"Momentálně jsem velmi, velmi zklamaný výsledkem kvalifikace. Vím, že jsem měl rychlost na pole position," řekl Hamiltonův týmový kolega o výsledku nejprestižnější kvalifikace roku.

"Vůz poslouchal, ale v prvním kole (Q3) jsem na trati nechal dvě, možná i tři desetiny, takže už první pokus mohl být mnohem lepší. Když jsem se vrátil na trať, narazil jsem na hustý provoz, předjížděl mimo ideální stopu a nenastartoval pneumatiky. Velké zklamání. Mimo ideální stopu naberete na pneumatiky hodně prachu. Když je pak nezahřejete pořádně, tak je to na této trati skutečně obrovský problém. Už v první zatáčce jsem pocítil, že pneumatiky to nedávají. Každá další zatáčka byla horší a osmá se už nedala."

Verstappenův příběh je velmi podobný.

"V první zatáčce prvního pokusu v Q3 jsem pocítil, že zadní pneumatiky nedrží, jak by měly. Ale zbytek kola nebyl špatný, ve srovnání s Q2," řekl jezdec Red Bullu. "V zahřívacím kole před druhým pokusem jsem narazil na hustý provoz a do ostrého kola najížděl se studenými pneumatikami. Hned jsem ztratil dvě, tři desetiny a raději to rovnou vzdal. Myslím, že beztak nejsme tak silní jako loni, ale se svým kvalifikačním výkonem mohu být spokojen."

Bottas do závodu odstartuje z druhého a Verstappen z třetího místa.