Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Děkuji, můj příteli a má inspirace

Děkuji, můj příteli a má inspirace

Pětiletý Hamiltonův fanoušek zemřel

Příběh, který v uplynulých dnech zaujal nejen formulový svět, dospěl ke smutnému a bohužel neodvratnému konci. Pětiletý fanoušek Lewise Hamiltona Harry Shaw prohrál minulou sobotu boj se zákeřnou chorobou. Rodina zveřejnila tuto informaci až dnes. „Rval se do poslední chvíle. Nás může utěšit jen to, že už netrpí,“ uvedli zarmoucení rodiče.

Nebojácný kluk poslal před VC Španělska svému idolu prostřednictvím sociálních médií dojemný vzkaz. Hamilton mu potom věnoval své vítězství na Katalánském okruhu, poslal mu trofej za první místo a Mercedes postavil na zahradu před jeho dům repliku letošního monopostu. 

Z Harryho mohl třeba také vyrůst automobilový závodník...

Harry, děkuji, že jsi byl pro nás všechny tak pozitivním světlem. Byl jsi neuvěřitelně statečný a tvůj odchod mě hluboce zasáhl. Děkuji, můj příteli a má inspirace. Bůh tě opatruj a odpočívej v pokoji, kamaráde!“, napsal Hamilton na svůj twitterový účet, když se dozvěděl tragickou novinu.

Dění kolem Harryho Shawa vzbudilo značnou mediální pozornost. Jeho rodiče ji využili k realizaci charitativní akce na pomoc oddělení pro léčbu rakoviny nemocnice Royal Marsden v Londýně. Dosud na příslušné konto doputovalo 270 tisíc eur, z toho 100 tisíc od Lewise Hamiltona.