Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Alespoň nám to zvedne sebedůvěru, míní Binotto

Alespoň nám to zvedne sebedůvěru, míní Binotto

Bodově ztratili, ale v cíli byli první

Mercedes sedm a Ferrari nula. Tak dnes vypadají počty vítězství v aktuální sezoně, protože Sebastian Vettel v minulém závodě na vedoucí pozici zaváhal, vyjel mimo trať a zpět se vrátil způsobem, který sportovní komisaři posoudili jako nebezpečný. Vůz Scuderie Ferrari však byl v cíli první, což by tomuto týmu mělo dodat alespoň nějakou sebedůvěru do dalších bojů.

"Kanadu jsme opustili s vědomím, že jsme během celého víkendu byli konkurenceschopní. Tato skutečnost posílí celý náš tým," řekl Mattia Binotto. "Na trati jsme byli nejrychlejší, to je nejdůležitější. Víme, že máme slabá místa, která potřebují posílit, ale sezona ještě nekončí."

Vettel v cíli vyváděl jako drak. Nechtěl jít na stupně vítězů a před mercedes Lewise Hamiltona demonstrativně posunul tabuli s číslem 2, zatímco své ferrari před fotoaparáty vůbec nepostavil. Pro šéfa týmu jsou emoce znakem toho, že čtyřnásobný šampion není smířen s další prohranou sezonou. I to by mělo posílit stovky lidí v Maranellu.

"Od jezdce je to pozitivní signál. Je hladový po úspěchu, všichni jsme. To nám pomůže překonat nejbližší týdny a měsíce a závody. Momentálně je náš tým samozřejmě velmi zklamaný, ale myslíme hlavně na Sebastiana. Nemyslím si, že mohl něco udělat lépe," podotkl Binotto.