Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Podle Laudy nelze Ferrari odepisovat

Podle Laudy nelze Ferrari odepisovat

Pokud chce Schumi vyhrát, musí začít vyhrávat.

Bývalý Mistr světa formule 1 Niki Lauda varoval konkurenty Ferrari, aby Italskou stáj neodepisovali. Rakušan je přesvědčen, že tým z Maranella dokáže vývoj letošní sezóny zvrátit.

Navzdory tomu, že se vstup do ročníku 2005 Ferrari nepovedl, si Lauda myslí, že novému F2005 neschází rychlost a že bude brzy bojovat o vítězství.

Navzdory problémům s převodovkou a hydraulikou, které pokazily premiéru nového Ferrari v Bahrajnu, si je Lauda dobře vědom toho, že je jednodušší udělat rychlé auto spolehlivým, než naopak.

"Jediný problém, se který se Ferrari potýká, je jednoduchý na odstranění: životnost a spolehlivost nového vozu," uvedl Lauda pro Kicker.

"Můžete testovat a testovat a testovat až vše začne fungovat a pak máte vyhráno. Ferrari má do Imoly pořád ještě dva týdny."

Schumacher ztrácí na vedoucího muže průběžného hodnocení MS jezdců Fernanda Alonsa 24 bodů. Taková ztráta se nebude dohánět jednoduše. V historii formule 1 neměl budoucí Mistr světa nikdy takovou ztrátu.

Podle Laudy bude pro Ferrari klíčové začít stahovat náskok Alonsa. Italská stáj si ale již nemůže dovolit další neúspěchy.

"I kdyby Schumacher vyhrál počínaje Imolou všechny GP a Alonso dojel vždy druhý, tak to bude trvat dvanáct závodů, než se jejich bodový zisk vyrovná.

Michael ale nevyhraje dvanáct závodů v řadě, stejně jako Alonso nedojede dvanáctkrát druhý. Matematika ukazuje, že pokud Schumacher a Ferrari nevyhrají brzy, pak se budou na mého přítele Flavia Briatoreho stěží dotahovat."