Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pro Alonsa byl Mužem závodu Nakadžima

Pro Alonsa byl Mužem závodu Nakadžima

Do Le Mansu se vrátí, ale ne příští rok

Alespoň malá náplast na propadák v Indianapolisu. Fernando Alonso podruhé vyhrál čtyřiadvacetihodinovku v Le Mansu a současně se stal vytrvalostním mistrem světa.

Pod vlivem tohoto úspěchu Španěl revidoval svoje původní rozhodnutí dát WEC definitivně sbohem. „Stoprocentně se ještě do Le Mansu vrátím,“ tvrdí nyní. Příští rok to ale určitě nebude. „Plány pro další období zůstávají otevřené. Tato kapitola mé kariéry byla velkolepá. Náš tým zcela dominoval, protože se mohl opírat o skvělou a profesionální strukturu.

Fernando Alonso se dočkal druhého triumfu v Le Mansu

Sám se nepovažuje za hlavního strůjce triumfu. „Byl to vždycky Kazuki Nakadžima, který nás dostal do vedení,“ připomíná. „Zcela určitě on je Mužem závodu.“ Slova chvály má i pro třetího do party Sébastiena Buemiho: „Byl neuvěřitelně rychlý. Myslím, že všichni tři jsme do toho dali všechno.

Málem to ale stejně nestačilo, protože sesterský prototyp se držel po většinu doby v čele a sesadila ho z něj až nešťastná souhra náhod hodinu před koncem. „Průběh závodu neodpovídal našim představám. Sedmička byla po celý čas jednoznačně lepší než my. Vítězství by jí slušelo. Měli jsme dnes štěstí. To mnohdy rozhoduje a nám se ho tentokrát dostalo vrchovatě. Snad jsme si prvenství ani nezasloužili. Ale bereme ho,“ dodává Alonso.