Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ferrari bude dále hledat odpovědi

Ferrari bude dále hledat odpovědi

Pravděpodobně bude muset obětovat rychlost na rovinkách

Mattia Binotto připouští, že Velká cena Francie byla pro Ferrari dost velkým zklamáním. Už předtím to s návratem do boje o titul nevypadalo růžově, protože tým letos ještě nevyhrál závod a má trvat týdny až měsíce, než budou vyrobeny všechny nové díly, které mají letošní vůz udělat více konkurenceschopným. A čas běží. Nyní se k tomu přidal problém s korelací dat, neboť nová podlaha nepřinesla očekávaný efekt a tým se během víkendu vrátil ke staré.

"Minulý víkend jsme nedostali všechny odpovědi, protože podlaha nefungovala tak, jak měla," přiznal šéf týmu Ferrari. "Takže pokračujeme v započaté práci. V Rakousku opět něco otestujeme, získáme více informací. Kompletní odpověď budeme mít až tehdy, když budou nové díly pracovat v souladu s očekáváním.

Budeme hledat více přítlaku na úkor (maximální) rychlosti. Aerodynamika pak už zřejmě nebude tak efektivní, ale potřebujeme více přítlaku, abychom pneumatiky donutili správně pracovat. To je nyní směr našeho vývoje. V neděli jsme si opět připomněli, jak těžké je donutit tyto pneumatiky pracovat. Toto má teď u nás prioritu.

V podstatě jsme očekávali, že na Paul Ricardu to bude náročný víkend. Je to okruh v mnohém podobný Barceloně a loni jsme na něm byli stejně slabí. Přivezli jsme pár novinek. Některé fungovaly, jiné ne. Podlahu jsme v pátek vyměnili. Samozřejmě, vždy jsme zklamáni, když zjistíme, že jsme na vůz nasadili něco, co nefunguje."