Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

McLarenu proti předpokladům bodovali oba jezdci

McLarenu proti předpokladům bodovali oba jezdci

Sainz by si troufl i na Gaslyho

McLaren znovu dostal na body oba jezdce. To už nebude náhoda, ale důkaz, že tradiční stáj má snad s definitivní platností to nejhorší za sebou.

Tentokrát sklidil aplaus hlavně Carlos Sainz, který se z chvostu pole po parádním výkonu dostal až do elitní desítky.

„Ještě včera jsem byl naštvaný, že budu začínat úplně zezadu, ale dnes ráno jsem si řekl, že s tím zkusím něco udělat,“ svěřil se Španěl. „Vyšel mně perfektně úsek na středních gumách a ve správnou chvíli jsem zajel do boxů. Potom jsem už předjížděl jednoho soupeře za druhým. Byla to radost. Bohužel jsem si deset kol před koncem poškodil přední křídlo při útoku na Gaslyho. Jinak bych asi dojel sedmý. Musel jsem zvolnit, ale udržel jsem se před Räikkönenem.

Ještě o dvě příčky výše byl klasifikován Lando Norris. Z britského mladíka doslova tryskají obrovský elán a chuť do závodění. Toho si i na Red Bull Ringu užil vrchovatou měrou. 

Lando Norris v úvodu dokonce útočil na mercedesy

Dobře jsem odstartoval a dokonce bojoval s ferrari a mercedesem. Bylo však třeba myslet především na můj vlastní závod. Snažil jsem se šetřit pneumatiky, postupně jsem zrychloval a podle plánu přezul. Nebyl jsem si úplně jistý, zda mě střední pneumatiky vydrží až do cíle, a Gasly se na mě v závěru hodně tlačil. Pořád jsem si opakoval, že musím udržet chladnou hlavu a zbytečně neriskovat,“ uvedl Norris, jenž se už těší na domácí velkou cenu v Silverstone.