Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

McLaren popřel, že se rozešel s Alonsem

McLaren popřel, že se rozešel s Alonsem

Bude za něj ale v budoucnosti závodit?

Tým McLaren se ohradil proti tvrzení britského webu Motorsportmagazine (není identický se známějším Motorsportem), že ukončil spolupráci s Fernandem Alonsem.

Zak Brown ho označil přímo za „Fake News“: „Máme nadále pevné a smluvně podložené partnerství s Fernandem.“ Mluvčí stáje současně oznámil, že zpráva je chybná a španělský pilot zůstává ambasadorem značky.

Jenže to zmíněný článek nezpochybňoval. Psalo se v něm o tom, že Alonso nadále nebude za McLaren závodit. To už od pravdy nemusí být tak vzdáleno.

Nový lídr McLarenu ve F1 Andreas Seidl přece už v Le Castelletu přiznal, že s Alonsem ve zbývajících testech v této sezoně nepočítá. O návratu dvojnásobného mistra světa do šampionátu se sice nepřestává spekulovat, reálný ale příliš není. 

Alonso se do Indianapolisu nejspíše vrátí - otázkou je, s kým

Zbývá 500 mil Indianapolisu. Poslední triumf, který Alonsovi chybí k dosažení Trojkoruny motorsportu. Letošní pokus skončil naprostým fiaskem, když se do slavného závodu ani nekvalifikoval. Vina McLarenu na neúspěchu byla přitom zjevná. Alonso tak ztratil rok a nikde není psáno, že se neobrátí na některou renomovanou americkou organizaci, s níž by měl větší naději na vítězství.

Plány na účast v Rallye Dakar jdou pak pochopitelně už úplně mimo McLaren. S ním by se Fernando mohl spojit až v souvislosti s hypercarem, chystaným pro vytrvalostní klání. To je ale hudba budoucnosti.

Když člověk něco podobného řekne, hned se z toho udělá aféra a jsou toho plné noviny. Alonso zůstává pevnou součástí rodiny McLarenu,“ okomentoval Seidl reakci médií na svoje výše zmíněné prohlášení. Jenže, znáte to – není šprochu...