Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Stěžuje si ten, kdo nezvládá rychlost

Stěžuje si ten, kdo nezvládá rychlost

Magnussen je proti snížení přítlaku

Parametry vozů F1 se za poslední roky vícekrát měnily. Ještě před pár lety se závodilo s relativně štíhlými auty, nízkou úrovní přítlaku a rychle degradujícími pneumatikami. Někteří jezdci by se k tomu rádi vrátili. Prý jim to přišlo jako větší výzva i zábava, ačkoli rychlosti, hlavně v dlouhých zatáčkách, byly podstatně nižší. Zlobivý kluk F1 Kevin Magnussen nám řekne, co si o tom myslí on.

"Tito závodníci, kteří by prý chtěli méně přítlaku, to tvrdí pouze proto, že nezvládají rychlé vozy," prohlásil jezdec týmu Haas. "Rádi by se vrátili k tomu, v čem byli dobří, jenže to jsou jejich problémy. Ve skutečnosti nikdo nechce pomalejší auto.

Možná bychom měli mít více koňských sil, protože momentálně máme neuvěřitelnou přilnavost, ale jízda v takovém voze je fenomenální. Nic na světě není lepší. Absolutně nic, pouze jedna věc je ve stejné kategorii. Jezdit v takovém voze je prostě fantastické, hlavně s menším množstvím paliva a novými pneumatikami. Kdyby se toto mohlo zachovat a ještě bychom k tomu dostali více výkonu a možnost jezdit v těsnějším závěsu, tak to by bylo úžasné."