Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

O Ocona údajně mají zájem tři týmy

O Ocona údajně mají zájem tři týmy

Vrátí se již ve druhé polovině této sezony?

Zákulisí F1 spojuje Estebana Ocona hned se třemi týmy najednou. Nejžhavěji vypadá zájem Haasu, kde údajně Gűnther Steiner chtěl dát Romainu Grosjeanovi okamžitou výpověď.

"Co jsem slyšel, tak Steiner po VC Británie strašně zuřil, seřval je (jezdce) a hned volal Genemu Haasovi. Chtěl, aby mu dovolil vyhodit jednoho z jezdců. V padoku se povídá, že chce Ocona na Grosjeanovo místo. Pokud to bude možné, tak hned v nejbližším závodě," rozšířil do světa F1ThrowawayF1.

Haas ale oficiálně popřel, že by v Německu mohl nastoupit s pozměněnou jezdeckou dvojicí. To ovšem neznamená, že by k k tomu nemohlo dojít později, přičemž takové výměny se nejčastěji dělají během letní přestávky, která beztak pomalu klepe na dveře.

"Mně by se především líbilo opět závodit ve F1," odpověděl mezitím Ocon na otázku, zda by se mu zamlouvalo závodit za americký tým. "Všechny možnosti jsou otevřeny. Mercedes je nakloněn i možnosti, že bych používal motor jiného výrobce. Mohu jít na hostování, s tím by nebyl žádný problém. Mým hlavním cílem je dostat se do týmu Mercedes, ale možné je všechno. Je dobré, že se o mně mluví. To znamená, že F1 na mě zatím nezapomněla."

Další zvěsti tvrdí, že talentovaného mladíka by k sobě chtěl Williams. Zaujal by místo okupované Robertem Kubicou, jehož návrat měl být jedním z největších příběhů letošní sezony. Polák však bohužel nedrží tempo s nováčkem Georgem Russellem. Vzhledem k lukrativnímu kontraktu Williamsu s polskou společností Orlen se ale Kubicovo propuštění zdá být hodně nepravděpodobné, ať už budou výsledky jakékoli. Kontrakty s Kubicou i s Orlenem jsou ale pouze jednoleté, takže možná má Ocon, s pomocí Mercedesu, šanci příští rok.

Třetím zájemcem má být Renault. Ostatně o něj usiloval už loni, než znenadání na jeho dveře zaklepal Daniel Ricciardo. Teď tam končí smlouva Niku Hülkenbergovi a získat do vozu talentovaného Francouze musí být pro francouzskou automobilku velice lákavé. Avšak hostování by pravděpodobně nemohlo stačit, Ocona by chtěl Renault vykoupit natrvalo.

Čtvrtým týmem by mohl být samotný Mercedes, avšak tam jsou Oconovými konkurenty Valtteri Bottas i George Russell.