Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ferrari vyřadily dvě různé závady

Ferrari vyřadily dvě různé závady

U Vettela to bylo turbo, u Leclerka přívod paliva

Původní podezření, že o záhubu obou ferrari v dnešní kvalifikaci se postarala jedna a táž příčina, se nepotvrdily. Šlo o dva různé technické problémy, které se objevily v nejméně vhodné chvíli.

Hned jak jsem vyjel z uličky, postřehl jsem, že ztrácím výkon a že je něco špatně. Nejdříve jsem si myslel, že půjde o nějakou maličkost, třeba vadný kontakt, jenže se z toho vyklubala věc, se kterou jsme si nedokázali poradit. Přesto stále věřím, že máme šanci. Ještě nám zbývá trochu času si vše promyslet,“ svěřil se Sebastian Vettel bezprostředně poté, co nedobrovolně opustil kokpit svého vozu. „Teď mě všechno štve. Existovala výborná příležitost stát hodně vepředu. Je to strašně, opravdu strašně trpké, hlavně tady.“ 

Sebastian Vettel se v kvalifikaci moc nesvezl

Zatímco exmistra světa zradilo turbo, Leclerka postihl defekt v palivovém systému. „Nevím přesně, čím byl způsoben. Teprve se to snažíme zjistit. Nechci, aby se to ještě jednou opakovalo,“ sdělil viditelně rozladěný Monačan. „Dnes to byl velice těžký den. Snad to bude zítra lepší. Auto je skutečně perfektní, o to více je škoda, že se nám nedařilo.